2020-11-07 07:36:19• hírek • Bede Emőke

Nem jelentik a szabályszegést a Szatmár megyeiek

Az Intervenciókat Irányító és Koordináló Országos Központ (CNCCI) két olyan telefonszámot is létrehozott már, melyeken keresztül a lakosság bármikor jelezheti a hatóság felé, ha a bevezetett intézkedések be nem tartását tapasztalja.

Első körben a 080-080-0165-ös zöld-, tehát ingyenesen hívható számot aktiválták, majd október hónapban üzembe helyezték a 0755-021-218-as WhatsApp-számot is, mint kiegészítő szolgáltatás.


A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség tájékoztatása szerint azonban nem égnek a vonalak, legalábbis Szatmárban, hiszen megyénk területéről októberben mindösszesen kilenc telefonhívás futott be a fentebb említett zöldszámra. A lakosság által jelzett problémák közül végül csak kettő nyert bizonyosságot, így a rendőrség emberei csupán e két alkalommal szabtak ki pénzbírságot, a másik hét eset pedig hatósági intézkedés nélkül zárult. A legtöbb bejelentés egyébként az üzlethelyiségekben való kötelező maszkviselés be nem tartásáról szólt.


„Minden állampolgárnak azt ajánljuk, tartson megfelelő fizikai távolságot, viselje a szájmaszkot és ne tegye ki magát felesleges kockázatoknak. Ugyanakkor köszönjük mindazoknak, akik megértették, hogy csak együtt lendülhetünk túl ezen a helyzeten” – írja közleményében a hatóság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: